Programajánló Budapest

Alábbi programok és programcsomagok közül választhat, melyeket a Beatrix Hotel recepcióján tud megrendelni.
 

Belvárosi városnézés

Budapesti városnézés

Az Erzsébet térről indulva végig Budapest legszebb sugárútján, az Andrássy úton elérünk az Operaházig , majd a palotákkal övezett út végén már látszik a Hősök tere Millenniumi emlékoszlopa. A Hősök terén vendégeink megnézik: Millenniumi emlékmű a magyar történelem nagyjaival, Vajdahunyad Vár, múzeumok. Ezt követően keresztül haladunk a Belvároson , majd az Erzsébet hídon elénk tárul a főváros teljes budai oldala. A Gellért hegyre felérve panorámát csodálhatunk, itt fotóstop. A budai oldalon haladva Pest középületei láthatók a Parlamenttel. A Lánchídon átérve közelről láthatjuk a Parlament épületét, majd visszaérkezünk a belvárosi Erzsébet térre.

Budapesti városnézés + Parlament

268_thumb.jpg

A 3 órás városnézés után Európa egyik legszebb parlamentjének külső és belső bemutatása. Beérve a nagyszabású neogótikus épületbe az impozáns főlépcsőn át érünk el a kupolacsarnokba, ahol a szent koronát őrzik. Ezt követően a parlamenti ülésterem, majd a vadászterem megtekintése következik.

Széchenyi – és Gellért Gyógyfürdő

A budapesti látogatás nem lehet teljes anélkül, hogy ne fürdene a világhírű meleg vizű források táplálta gyógyfürdők valamelyikében. Budapest két legelegánsabb fürdőjébe ajánlunk belépőjegyeket.

Orgona koncert a Szent István Bazilikában

A Szent István Bazilika az egyik leggyönyörűbb neoklasszicista épület Budapesten, valamint a harmadik legmagasabb épület Magyarországon.
A koncert Teleki Miklós, az egyik legkiválóbb orgona művészünk által komponált.

Zsidó Budapest

14_thumb.jpg

Látogatás a világ 2. legnagyobb Zsinagógájában és a Zsidó Múzeumban (belső megtekintés), Zsidó temető, életfa és a hősök emlékműve. Séta az egykori zsidó gettóban, majd egy ortodox zsinagóga megtekintése kívülről. A program egy étteremnél fejeződik be, ahol lehetőség van zsidó ételspecialitásokból választani.

Budapest Gourmet, kóstolóval

Budapest Gourmet kóstolóval

Rövid felfedező séta Budapest központjában, a patinás Nagyvásárcsarnokban, amit a hajdani „Vaslady" és a legendás Diana hercegnő is megcsodált. Vendégeink híres magyar ételek elkészítését tanulják, amiről oklevelet kapnak és az ételek receptjeit. A program bőséges ebéddel fejeződik be. Ezt követően vásárlási lehetőség a vásárcsarnokban.

Hajóút a Dunán

Hajóút a Dunán

Az egy órás hajóút alatt, megcsodálhatják vendégeink a Dunai panorámát (Gellérthegy, Budai vár, Parlament, Vigadó, Egyetemi városrész). Az esti órákban a dunai panorámát megtekintheti kivilágítva is.

Több órás hajóutak ebéddel, vacsorával vagy koktél-, kávéfogyasztással egybekötve is rendelhetőek.

Éjszakai Budapest vacsorával

Éjszakai Budapest vacsorával

A gyönyörűen kivilágított várost tekinthetik meg a vendégek autóbuszból több fotóstoppal. A vendégek először a Budai Várban vacsoráznak cigányzene mellett. Rövid séta a Várnegyedben, pillantás a kivilágított városra (fotóstop). Visszatérés a pesti oldalra a Lánchídon keresztül. Parlament, Bazilika, Andrássy út, Hősök tere. A túra vége Budapest központjába az Erzsébet téren.

Exkluzív folklór show étteremben

Exkluzív folklór show étteremben

Töltsön egy csodálatos estét a Budai Várban, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Az aperitif után 3 fogásos vacsorát borral szolgálunk fel, cigányzene mellett. Vacsora után folklór bemutató, táncolási lehetőséggel. Vendégeinket a szállodába taxival visszavisszük.

Magyaros lovagi vacsora a Sir Brian étteremben showműsorral

Magyaros lovagi vacsora a Sir Brian étteremben showműsorral

Töltsön el egy felejthetetlen estét a Sir Brian középkori hangulatot idéző lovagi éttermében!

Korhű belső kialakítás, korhű jelmezek! Lovagokhoz mért adagok, apródok pénztárcájához mért árak!

Szentendre, a művészek városa

Szentendre, a művészek városa

Magyarország egyetlen gyémánt-manufaktúrájának megtekintése, ahol egyedülálló ékszerkiállítást láthatnak a vendégek. Séta a művészfaluban, Marcipán múzeum meglátogatása, kávé és sütemény egy magyaros cukrászdában. Vásárlási lehetőség. Visszaút májustól szeptemberig hajóval kedvező vízállás és időjárás esetén.

Gödöllői kirándulás

Gödöllői kirándulás

Budapesttől 30 km-re található „Magyar Versailles" a XIX. században épült. Erzsébet királyné nyári rezidenciájának, Magyarország legnagyobb épségben lévő barokk kastélyának kívülről és belülről történő megtekintése (A királyné és környezete pompás lakosztályai, báltermei, kápolna)

Dunakanyar - Esztergom, Visegrád, Szentendre

Dunakanyar - Esztergom, Visegrád, Szentendre

Esztergomban a fejedelmi majd királyi székhelyen a Főszékesegyház és a Kincstár megtekintése. A város több mint 1000 éve a magyar katolikus egyház központja. Onnan utazás Visegrádra, ami az ország hajdani fővárosa volt. Itt a panoráma megtekintése és ebéd. Végül a művészetek városa, Szentendre megtekintése (Caprice Gyémántgyár). Visszaút májustól szeptemberig hajóval kedvező vízállás és időjárás esetén.

Pusztaprogram Lajosmizsén

92_thumb.jpg

Az „alföld metropolisza" Kecskemét, itt délelőtt városnézés. Utána érkezés a híres csárda udvarába, ahol csikósok fogadják a vendégeket aperitiffel. Az állatok és a lovasbemutató megtekintése, utána háromfogásos ebéd borral és cigányzenével...

Repülős városnézés Budapest, illetve a Dunakanyar felett

Repülős városnézés Budapest, illetve a Dunakanyar felett

Budapest vagy a Dunakanyar látványosságai madártávlatból! A gépet Közép-Európa legtapasztaltabb pilótái vezetik. A magasban többnyelvű szakszerű ismertetés. Frissítő kívánság szerint. A repülés időtartama kb.30 perc.

Bécs, a Duna királynője

134_thumb.jpg

Az egykori Habsburg birodalom fővárosa. Érkezéskor rövid séta a Ring-en, többek között az Operaház, a Hofburg, a Parlament és a Várszínház megtekintése. Ebéd után séta a Szt. István Bazilikához, a Szt. Péter templomhoz, a Schönbrunn-i kastélyhoz vagy a Belvedere-hez. Az útlevélről és a vízumról, ha szükséges, a vendég kell hogy gondoskodjon.

Balatoni körút - Herend, Tihany, Balatonfüred

balaton.jpg

Herend, a világhírű porcelánok városa - a világ legnagyobb porcelánkészítő gyárában (1826-ban alapították) tett idegenvezetés után, kávézás a 'Porcelániumban' - vásárlási lehetőség - majd a Tihanyi félsziget felé vezet utunk, A híres természetvédelmi területre (az 1051-ben alapított Apátság megtekintése) - ebéd egy hagyományos csárdában (3 fogásos menü borral) - utazás Balatonfüredre, a legrégibb fürdőbe (séta) - visszatérés Budapestre -a túra a hotelnél ér véget.


Forma 1 Magyar Nagydíj

A Hungaroring versenypálya Budapest centrumától 19 kilométerre, az M3-as autópálya mentén, Mogyoród község határában található. A pálya természetes völgyben fekszik, s karéj formájában 50 hektár lelátó öleli körül. Ezen kiváló természeti adottságok miatt a nézőtér bármely pontjáról a versenypálya 80 százaléka belátható. Ezért is hívják lapos tányérnak, hiszen a nézők a képzeletbeli tányér szélén ülnek, s onnan kísérik figyelemmel a versenyeket.

http://www.hungaroring.hu/